Şubat 04, 2012

The Bride / Kill Bill


"bildiğin gibi çizgi romanları çok severim. özellikle de süper kahramanlar hakkında olanları severim. örneğin en sevdiğim süper kahraman superman'dir. çok iyi bir çizgi roman değildir, özellikle çok iyi çizilmemiştir ama mitolojisi benzersizdir. şimdi, süper kahraman mitolojisinin ana özelliği bir süper kahraman ve onun diğer kişiliğinin olmasıdır. batman aslında bruce wayne'dir..örümcek adam aslında peter parker'dır. kahraman sabah uyandığında peter parker olur. örümcek adam olması için bir kostüm giymesi gerekir. ve işte bu açıdan superman tektir. superman süper olmamıştır. superman superman doğmuştur. superman sabah uyandığında yine her zaman ki gibi superman'dir. onun ikinci kişiliği clark kent'tir. üstünde büyük kırmızı s olan elbisesi kentler onu bulduklarında onun sarılı olduğu battaniyedir. bu onun kıyafetidir. kent ne giyer; gözlük, iş kıyafeti kostümü budur. superman bizi clark kentler olarak görür. peki... clark kentin özellikleri nelerdir. o zayıftır ve kendinden asla emin değildir. clark kent superman'in tüm insanlığa eleştirisidir. tıpkı beatrix kiddo ve bayan tommy plimpton gibi. arlene plimpton kostümü giyebilirdin ama sen beatrix kiddo olarak doğdun ve her sabah uyandığında hala beatrix kido olacaktın.


El Paso'ya taşınmak, plak dükkanında çalışmak, Tommy ile sinemaya gitmek, kupon kesmek.. Bunlar gizlenmek için işçi arı kılığına girmek. Kovana karışma çabaları.. Ama sen ne yazıkki işçi arı değilsin, sen asi bir katil arısın. Ve ne kadar bira içersen iç, ne kadar barbekü yersen ye, ya da popon ne kadar büyürse büyüsün; dünyadaki hiçbir şey bunu değiştiremez, sen değişemezsin.

Şimdi, ilk soru: El Paso'daki hayatının yürüyeceğine gerçekten inanıyormuydun?

- Hayır....







Hâlâ yaşayacak kadar şanslı olanlar; alın hayatlarınızı, gidin! Ama kaybettiğiniz organları bırakın. Onlar artık bana ait. 

(The Bride)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder