Haziran 06, 2011

duffy



Soul şarkıcısı Aimee Anne Duffy, 15 yaşından itibaren yerel klüplerde şarkı söylemeye başladıktan sonra İsviçreli bir gruba dahil olarak profesyonelliğe ilk adımı attı. Bu projenin başarısız olması nedeniyle ülkesine geri dönen şarkıcı, pop star yarışmalarının bir benzeri olan “Wawffactor”a katıldı. Yarışmadan birinci çıkması beklenirken, Lisa Pedrig’in arkasında kalarak ikinci oldu.
Duffy, üniversite yıllarında da bir yandan garsonluk yaparken diğer yandan jazz ve blues klüplerinde sahne almaya devam etti. 2004 senesinde 3 şarkılık bir cd kaydetti. Aynı zamanda Manchester’lı Mint Royale’in “See You in the Morning” albümünde yer alan iki şarkıda gruba eşlik etti. Catatonia grubundan Owen Powell ve 60ft Dolls üyesi Richard Parfitt’in aracılığıyla menajer Jeanette Lee ile tanışan Duffy, Londra’ya taşındı ve orada Suede’in eski gitaristi Bernard Butler ile birlikte solo albümü üzerinde çalışmaya başladı.
2007’de A&M Records ile anlaşan müzisyen, ilk önemli performans sınavını BBC2’nin ünlü programı Later with Jools Holland’da verdi. Sanatçı, ilk single’ı “Rockferry”yi Aralık 2007’de hayranlarına ulaştırdı. 22 Şubat’ta Jools Holland’ın programına 3. kez çıkan Duffy, programda «Rockferry», «Mercy» ve «Stepping Stone» parçalarını seslendirdi. 17 Şubat 2008’de piyasaya sürülen “Mercy” single’ı ülkesinde 1 numaraya kadar yükseldi. Bu sayede Duffy, son 25 senedir popüler listelerde 1 numaraya çıkmış ilk Galler sanatçısı ünvanını elde etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder